Pieter-Jaap Aalbersberg

Pieter-Jaap Aalbersberg is sinds 1 februari 2019 de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid.

Hiervoor was hij politiechef van de regionale eenheid Amsterdam. Daarvoor is hij achtereenvolgens korpschef Politie Amsterdam-Amstelland en korpschef Politie IJsselland geweest. In 2014 na de ramp met vlucht MH17, gaf hij leiding aan de repatriëringsmissie in de Oekraïne.     

Pieter-Jaap Aalbersberg volgde de Politieacademie en hij behaalde een Executive Master of Police Management aan de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur. Na zijn opleiding aan de Nederlandse Politieacademie was hij voornamelijk werkzaam op het gebied van intelligence en analyse en bestrijding van georganiseerde misdaad en terroristische misdrijven, zowel op regionaal, nationaal en internationaal niveau. Hij heeft hierbij leiding gegeven aan een aantal belangrijke strafrechtelijke onderzoeken.

Namens de Nederlandse Autoriteiten was hij lid van verschillende commissies van de Europese Unie. Die commissies hielden zich onder andere bezig met de aanpak van georganiseerde criminaliteit binnen de grenzen van de Europese Unie. Hij is ook lid geweest van het Executive Committee van Interpol.

Naast zijn deelname aan verschillende commissies, vervulde Pieter-Jaap Aalbersberg verschillende functies bij de Politie. Bekijk een volledig overzicht van zijn loopbaan in de onderstaande tijdlijn.

CV Pieter-Jaap Aalbersberg

1981 - heden

Nevenfuncties

Pieter-Jaap Aalbersberg vervult geen nevenfuncties vanuit zijn functie als NCTV.
Hij vervult twee nevenfuncties op persoonlijke titel:

  • Lid Raad van Commissarissen Oranjeborg (sinds september 2018)
  • Voorzitter Raad van Toezicht Christelijke Hogeschool Ede (sinds januari 2017)