Landelijk dekkend stelsel

Een ander belangrijk project binnen het programma Nederland Digitaal Veilig is het ontwikkelen van een landelijk dekkend stelsel van samenwerkingsverbanden op het gebied van cybersecurity. Binnen dit stelsel kan informatie over cybersecurity breder, efficiënter en effectiever worden gedeeld tussen publieke en private partijen, met als doel de slagkracht van die partijen te versterken.

Informatiestromen Landelijk dekkend stelsel

Het NCSC fungeert in het Landelijk Dekkend Stelsel als de spin in het web bij het delen van informatie en deelt via andere schakels de beschikbare informatie.

Vergroot afbeelding Informatiestromen Landelijk dekkend stelsel

Beeld: ©NCTV

Download hier het interactieve overzicht Informatiestromen Landelijk dekkend stelsel (pdf-document). Let op: de functionaliteit van dit document werkt het beste als u het document download en opslaat op uw eigen computer.

Waar kunt u terecht?

Organisaties, bedrijven en burgers zijn zelf verantwoordelijk voor maatregelen om de digitale veiligheid van hun systemen op orde te hebben. Ze kunnen daarbij advies krijgen van verschillende partijen. Op deze website hebben we deze verschillende cyberloketten op een rij gezet, zodat duidelijk is waar u terecht kunt.