25 mei Roltraining Liaison

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Volgt

Als Liaison zorg je voor de verbinding tussen (een crisisteam uit) je eigen organisatie en een extern crisisteam. Daarom ben je meestal aanwezig bij dit externe crisisteam en neem je namens je eigen team of organisatie deel aan de overleggen van dit team. Aan de Liaison worden hoge eisen gesteld. Je houdt de verantwoordelijkheden en primaire processen van je eigen team of organisatie voor ogen en realiseert zo de samenwerking met en ondersteuning van derden.

In deze training verken je je rol en taken en oefen je met de verschillende aspecten hiervan.Als Liaison zorg je voor de verbinding tussen (een crisisteam uit) je eigen organisatie en een extern crisisteam. Daarom ben je meestal aanwezig bij dit externe crisisteam en neem je namens je eigen team of organisatie deel aan de overleggen van dit team. Aan de Liaison worden hoge eisen gesteld. Je houdt de verantwoordelijkheden en primaire processen van je eigen team of organisatie voor ogen en realiseert zo de samenwerking met en ondersteuning van derden. In deze training verken je je rol en taken en oefen je met de verschillende aspecten hiervan.

Inhoud

  • Rol en taken van een liaison in een crisisteam
  • Spreekbuis namens de eigen organisatie
  • Realiseren van informatie-uitwisseling tussen de eigen organisatie en het crisisteam

Vereiste voorkennis

Deelnemers hebben Interdepartementale Basistraining Crisisbeheersing gevolgd.

Opzet en duur

De training voor liaison bestaat uit een online leeromgeving en een bijeenkomst van één dag (10.00 tot 16.00uur).

In de online leeromgeving maak je kennis met de BOB-structuur, het rollenhuis, de rijkscrisisstructuur en de taken en verantwoordelijkheden van een liaison. Het online gedeelte neemt ongeveer 40 minuten van je tijd in beslag. In de bijeenkomst wordt actief geoefend met vaardigheden die een liaison nodig heeft.