10 mei Prioritering en backward planning

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Volgt

Tijdens een crisis gebeurt er vaak van alles tegelijk. Als crisisteam kun je meestal niet alles ineens doen. Je zult keuzes moeten maken wat je nu doet en wat later. Door heldere prioriteiten te stellen, komt er meer lijn in de aanpak van je team. Deze training biedt inzicht in hoe je op een systematische manier prioriteiten stelt voor het handelen en informatiemanagement van je eigen team.

Hierbij houden we vanzelfsprekend rekening met de cruciale factor ‘tijd’. Je leert situaties te visualiseren met behulp van tijdlijnen. Met simulaties en oefeningen verkennen we hoe je deze tijdlijnen gebruikt om mijlpalen en deadlines voor het eigen team te formuleren, en van daaruit acties voor het eigen team te bepalen (backward planning).

Opzet en duur

De training bestaat uit een online leeromgeving en een bijeenkomst van één dag (10.00-16.00 uur).

In de online leeromgeving geef je aan wat je leerdoelen zijn en oefen je vast met het stellen van prioriteiten onder druk. Je hebt ook de mogelijkheid om de informatie over de BOB-structuur, het rollenhuis en het ordeningssysteem uit de basistraining nog eens te bekijken. Het online gedeelte neemt maximaal een half uur van je tijd in beslag. In de bijeenkomst ga je zelf aan de slag met verschillende methodieken om systematisch te prioriteren onder tijdsdruk, leer je tijdslijnen op te stellen en leer je de methodiek van backward planning toe te passen.