27 maart Roltraining Secretaris - VOL

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Volgt

Een crisisoverleg kent een andere dynamiek dan een regulier overleg. Dit vraagt een andere werkwijze van de secretaris. Als secretaris van een crisisteam ben je een belangrijke partner voor de voorzitter om de structuur en de voortgang van het crisisoverleg te bewaken. Daarnaast werk je nauw samen met de andere ondersteunende rollen in het team. Met deze blended training (een combinatie van on- en offline trainingsactiviteiten) krijg je inzicht in de rol van de secretaris en is er veel ruimte om te experimenteren met de rol, taken en vaardigheden van de secretaris van een crisisoverleg.

Inhoud

  • Rol en taken secretaris in een crisisoverleg
  • Verslagleggen van een crisisoverleg
  • Relatie met andere rollen in het team

Vereiste voorkennis

Deelnemers hebben de Interdepartementale Basistraining Crisisbeheersing gevolgd.

Opzet en duur

De training voor secretaris bestaat uit een online leeromgeving en een bijeenkomst van één dag (10.00 tot 16.00 uur).

In de online leeromgeving maak je kennis met de BOB-structuur, het rollenhuis, de rijkscrisisstructuur en de taken en verantwoordelijkheden van een secretaris. Het online gedeelte neemt maximaal 1 uur van je tijd in beslag. In de bijeenkomst wordt actief geoefend met vaardigheden die een secretaris van een crisisoverleg nodig heeft.