Werkbezoek aan particuliere alarmcentrale van Trigion

Updates

Het stelsel van bewaken en beveiligen wordt door steeds toenemende én veranderende dreiging geconfronteerd met grote uitdagingen. Niet alleen voor wat betreft capaciteit, maar ook kennis, expertise en (technologische) middelen. Daarom moeten we onze krachten bundelen en slimme samenwerkingsverbanden aangaan, waaronder met de private sector. Kunnen de technologische systemen en middelen die private beveiligingsbedrijven gebruiken bijvoorbeeld ingezet worden voor het bewaken en beveiligen van ernstig bedreigde personen?

Vergroot afbeelding Werkbezoek aan particuliere alarmcentrale van Trigion
Beeld: ©NCTV

De NCTV bezocht de particuliere alarmcentrale van Trigion in Schiedam. Georganiseerd door de Nederlandse Veiligheidsbranche en in aanwezigheid van de directeuren van de andere (grotere) beveiligingsbedrijven – een brede vertegenwoordiging van de private sector dus. Ook was iemand van de provincie Noord-Holland aanwezig, om zijn ervaring met een publiek-private samenwerking binnen een groot project te delen.

De samenwerking zou op verschillende manieren ingericht kunnen worden. Het kan op delen structureel zijn, maar juist ook flexibel, waarbij tijdens grote incidenten of piekmomenten acuut capaciteit geleverd kan worden. Of er wordt specifieke expertise ingevlogen, waardoor de kwaliteit van de beveiliging beter wordt en inzetmogelijkheid uitgebreid worden.