Hester Somsen einde zomer 2024 ambassadeur in Berlijn

Plaatsvervangend NCTV Hester Somsen is benoemd tot de Nederlandse ambassadeur in Berlijn. De ministerraad heeft daar vrijdag 22 december 2023 mee ingestemd.

Vergroot afbeelding Hester Somsen
Beeld: ©NCTV

Einde zomer 2024 maakt ze de stap naar de Duitse hoofdstad. Tot die tijd blijft ze actief in haar huidige rol als pNCTV en directeur Cybersecurity, Weerbaarheid Statelijke Dreigingen en Economische Veiligheid.

Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid Pieter-Jaap Aalbersberg: “Ik feliciteer Hester van harte met deze volgende stap. Ze heeft sinds oktober 2020 aan de lat gestaan voor onderwerpen die van belang zijn voor de NCTV, denk bijvoorbeeld aan de Veiligheidsstrategie voor het Koninkrijk der Nederlanden en de Cybersecurityraad. We gaan haar missen, maar gelukkig blijft ze tot september 2024 nog bij ons.”