Benoeming nieuwe directeur Nationale Crisisbeheersing en Bewaken & Beveiligen

Marco Zannoni wordt directeur Nationale Crisisbeheersing en Bewaken & Beveiligen bij de NCTV. De benoeming gaat in op 1 november 2021.

Zannoni is directeur bij het COT, Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement (onderdeel van Aon), waar hij in 1998 als student begon. Als onderzoeker of bestuurlijk adviseur was hij betrokken bij tientallen evenementen, incidenten en crisissituaties. Van de vuurwerkramp in Enschede en de Amsterdamse zedenzaak tot de troonwisseling en de tramaanslag in Utrecht.

Pieter-Jaap Aalbersberg, Nationaal coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid: “Ik ben verheugd dat we Marco Zannoni binnen de NCTV mogen verwelkomen. Hij is gezien zijn ruime kennis, jarenlang ervaring en omvangrijke netwerk als geen ander in staat om de verbinding te maken met onze partners. Zowel in de voorbereiding als in de acute fase. Er is veel werk te doen op het gebied van crisisbeheersing en bewaken en beveiligen.”

Het werkveld van de NCTV en zijn nieuwe portefeuille zijn dus bekend terrein voor hem, al is de focus wel anders. Zannoni zegt daarover: “Jarenlang heb ik als gedreven crisisprofessional, onderzoeker en extern adviseur de publieke zaak gediend. Nu is het moment om dit van binnenuit te gaan doen. Ik kijk er naar uit om samen met andere ministeries, lokale overheden, veiligheidsregio’s, veiligheidspartners en vele sectoren aan de slag te gaan.”