NL-Alert

Bij een ramp in jouw omgeving, wil je weten wat er aan de hand is en wat je moet doen. Daarom is er NL-Alert. Je ontvangt NL-Alert op je mobiel. Ook is NL-Alert te zien op steeds meer digitale vertrekborden bij haltes van bus, tram en metro. Ga nu naar nl-alert.nl, stel je mobiel in en help anderen met instellen.

Weet wat je moet doen

De meeste mensen hebben altijd een mobiele telefoon bij zich. Bij een ramp bij jou in de buurt, kan de overheid je via een tekstbericht op je mobiel laten weten wat er aan de hand is en wat je het beste kunt doen.

Om zo veel mogelijk mensen te bereiken, breidt NL-Alert uit naar aanvullende kanalen, zoals digitale vertrekborden bij haltes van bus, tram en metro.

NL-Alert wordt ingezet bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties, zoals een grote brand, een terroristische aanslag of noodweer.

Zo werkt NL-Alert

De overheid zendt een tekstbericht uit naar mobiele telefoons in de directe omgeving van een noodsituatie. NL-Alert op je mobiel werkt op basis van cell broadcast. Dit is een techniek om tekstberichten uit te zenden naar mobiele telefoons via de zendmasten van alle providers. De werking hiervan is vergelijkbaar met een radiosignaal. Je ontvangt NL-Alert hierdoor óók als het netwerk overbelast is. NL-Alert is gratis en anoniem. Je naam en telefoonnummer zijn niet nodig en blijven dus onbekend.

Stel jouw mobiel in

Op maandag 3 december om 12.00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit. Ga nu naar nl-alert.nl en stel je mobiel in.

Als je het controlebericht ontvangt, staat jouw telefoon goed ingesteld voor NL-Alert. Je weet dan zeker dat je ook wordt geïnformeerd als je in de buurt bent van een echte noodsituatie.

Informeer anderen

Als je een NL-Alert ziet, lees het bericht dan meteen en volg de instructies op. Informeer en help ook anderen om je heen. Zo weten zij ook wat zij moeten doen.