E-learnings Extremisme

De NCTV heeft verscheidene producten laten ontwikkelen waarmee kennis over polarisatie, radicalisering, extremisme en potentieel gewelddadige eenlingen (PGE) kan worden overgedragen. De producten zijn bedoeld voor eerstelijnsprofessionals die hun eigen kennis en vaardigheden en/of kennis van collega’s willen vergroten, voor gemeenten en voor trainers die kennis over deze thema’s willen leren overdragen.

De e-learnings helpen professionals om radicalisering te begrijpen en te herkennen. Tevens maakt het duidelijk welke professionele bijdrage u kunt leveren met betrekking tot het voorkomen of indammen van radicalisering. Hierbij staan drie vragen centraal:

  1. Waarom en hoe radicaliseren mensen?
  2. Hoe kan ik radicalisering herkennen?
  3. Wat kan ik doen als professional?

E-learnings Extremisme

  • De e-learning Potentieel Gewelddadige Eenlingen gaat over een jongen die zich vanuit zijn boosheid isoleert en mogelijk gewelddadig wordt. Wat kenmerkt zo’n persoon? Hoe kunt u herkennen dat hij mogelijk gewelddadig wordt? En wat kunt u dan doen?
  • De e-learning Extreemrechtse radicalisering gaat over Chantal en haar betrokkenheid bij rechtsextremisme. Hoe komen mensen in radicale kringen terecht? En wat kunt u doen om ze eruit te krijgen?
  • De e-learning Islamitische radicalisering gaat over Rédouan en zijn groeiende interesse in de islam. Deze module besteed aandacht aan het herkennen van signalen, het delen van informatie en het duiden daarvan.
  • De e-learning Privacy biedt in het kort de juridische (regels) van privacy, vertrouwelijkheid en het delen van gevoelige persoonsinformatie.