Schietpartij Straatsburg

Dinsdagavond 11 december heeft een schietpartij in Straatsburg plaatsgevonden waarbij doden en gewonden gevallen zijn. In en rond Straatsburg wordt momenteel met man en macht gezocht naar de dader. De NCTV volgt de situatie nauwlettend en heeft contact met alle relevante partners, waaronder inlichtingendiensten en politie. De gebeurtenissen vertonen alle kenmerken van een terroristische aanslag. Nader onderzoek moet uitwijzen of dit ook daadwerkelijk zo is.

De situatie in Straatsburg geeft op dit moment geen aanleiding voor verhoging van het dreigingsniveau in Nederland. Dit blijft staan op niveau 4 (van 5): substantieel. De kans op een aanslag is reëel, maar er zijn op dit moment geen concrete aanwijzingen voor een terroristische aanslag in Nederland.

Mocht daar aanleiding voor zijn, dan worden extra veiligheidsmaatregelen genomen bij grotere evenementen rondom kerst en oud en nieuw. Gemeenten en politie doen er alles aan om burgers veilig van alle decemberfeestelijkheden te kunnen laten genieten.

Update 14-12-2018

De verdachte van het schietincident in Straatsburg is op donderdagavond 13 december door de politie doodgeschoten.