Reactie NCTV op aanslag Londen

Reactie NCTV op aanslag Londen

Zoals ook bij eerdere aanslagen in het buitenland, volgt de NCTV de situatie nauwlettend. En er is overleg geweest met onder anderen politie, inlichtingendiensten, Openbaar Ministerie, gemeenten en de ministeries van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Buitenlandse Zaken. We zijn de dreiging en maatregelen nogmaals langsgelopen. Nederland treft alle maatregelen passend bij dit hoge dreigingsniveau.

We bekijken continu of de veiligheidsmaatregelen nog toereikend zijn. Er zijn al veel zichtbare en onzichtbare maatregelen genomen. En er zijn op dit moment geen concrete aanwijzingen voor een terroristische aanslag in Nederland. Daarom is er nog geen reden om het huidige hoge dreigingsniveau te verhogen.

Wat weten we nu van de aanslag?

Op zaterdagavond rond 23.00 uur (Nederlandse tijd) is Londen getroffen door een aanslag. Drie daders reden met een busje in op het publiek, waarna ze uitstapten en instaken op een groot aantal mensen. Voor zover nu bekend zijn er zeven doden te betreuren en tientallen gewonden. De politie was snel ter plaatse en heeft de daders gedood. Op dit moment wordt onderzoek gedaan naar de achtergrond en omstandigheden van deze aanslag.

In Nederland oefenen gemeenten, veiligheidsregio’s, ministeries, politie, veiligheidsdiensten en bedrijven regelmatig op verschillende crisisscenario’s, ook hoe te reageren bij een dreiging of na een aanslag.

Weten wat u zelf kunt doen om een aanslag te helpen voorkomen of hoe te reageren als het tóch gebeurt? Op crisis.nl staan handelingsperspectieven wat te doen bij een aanslag.